Om behandlingen

På denne side kan I læse mere om Min Magiske Mave - vores digitale behandling til børn med mavesmerter og deres forældre. I kan blive klogere på, hvad I kan forvente af forløbet, og hvad det kræver af jer.
På siden findes også to videor, der fortæller mere om behandlingen.

Effektiv behandling til børn med ondt i maven

En behandling der hjælper de fleste med funktionelle mavesmerter

Behandlingsforløbet, Min Magiske Mave, er udviklet til at hjælpe børn med mavesmerter og deres forældre, så barnet kan komme i trivsel og deltage i et aktivt børneliv på lige fod med kammeraterne.

Forløbet er blevet testet af en række børnefamilier, og resultaterne taler for sig selv:

  • Hele 88% af de medvirkende familier ville anbefale behandlingen til andre.

  • 3 ud af 4 børn oplevede, at de fik det bedre eller meget bedre, mens 65 % af forældrene rapporterede en forbedring af børnenes velbefindende.

  • Desuden oplevede 62% af forældrene at forløbet havde en positiv indvirkning på børnenes sociale liv.

Digital behandling når det passer jer

Udviklet til nemt at kunne tilpasses den travle hverdag i en børnfamilie

Vi ved, hvor vigtigt det er at tilbyde en fleksibel behandlingsmetode, der nemt kan tilpasses den travle hverdag i en børnefamilie.

Behandlingsforløbet "Min Magiske Mave" er et digitalt behandlingsforløb, som gennemføres i trygge omgivelser hjemme hos jer, når det passer ind i jeres program.

Da behandlingen ikke involverer en behandler, er der ingen ventetid, og I kan starte så snart, I har brug for det. Det digitale format giver jer desuden mulighed for at lære og anvende teknikkerne i et tempo, der passer til jer.

Erfaring og evidensbaseret tilgang

Hos Min Magi er vi stolte af at tilbyde en behandling, der både er bygget på solid erfaring og understøttet af den nyeste forskning inden for området. Vores behandlingsforløb er udviklet af læge og klinisk hypnoterapeut, Anna Knakkergaard, i samarbejde med familier og andre fagpersoner. Anna er en af de førende eksperter inden for hypnoterapeutisk behandling af børn og unge i Danmark og har mange års erfaring med at hjælpe børn med funktionelle mavesmerter.

Forskning har vist, at hypnoterapi kan være en effektiv metode til at behandle funktionelle mavesmerter hos børn. Studier har vist positive resultater med reducerede smerter og forbedret trivsel hos børnene, og hypnoterapi anbefales blandt andet i de danske børnelægers kliniske retningslinjer på området.
Andre metoder, der er vist at være effektive i behandlingen af børn med tilbagevendende mavesmerter er undervisning i sygdommen og ændring af uhensigtsmæssig adfærd. Min Magiske Mave indeholder alle disse elementer for at sikre den bedst mulige behandling, som I høj grad kan tilpasses den enkelte familie.

Min Magiske Mave kombinerer fleksibiliteten i et virtuelt univers med de vigtigste elementer fra individuel behandling, for at sikre den bedst mulige oplevelse og effekt

Hvad består behandlingsforløbet af?

Min Magiske Mave er et digitalt selvhjælpsprogram, hvor I som familie selv gennemfører forløbet på en måde, der passer ind hos jer.
Helt konkret består behandlingsforløbet Min Magiske Mave, af seks behandlingsmoduler som låses op løbende - et hver uge. Modulerne indeholder forskellige elementer som fx animerede undervisningsvideoer og arbejdsopgaver og gennemføres af barn og forældre i fællesskab. Modulerne har forskellige temaersom fx skole/fritid, søvn og selvværd.

Mellem modulerne skal barnet lytte tiI forskellige hypnoselydfiler minimum 5 gange ugentligt.

Hvert modul starter med spørgsmål til både barn og forælder om, hvordan det går, så I som familie kan følge med i, hvordan det går.

Nedenfor kan I se introduktionsvideoen fra selve behandlingen. Videoen giver et godt overblik over, hvad behandlingsforløbet går ud på, og viser jer, hvordan vores undervisningsvideoer ser ud.

Tilpasset hverdagen i en børnefamilie

Hvad kræver forløbet af jer?

Behandlingsforløbet er tilpasset børnefamilier og tilrettelagt til at blive foretaget hjemme hos jer, når det passer ind i hverdagen.

Da behandlingsforløbet er familiebaseret, er det afgørende, at I sætter tid af sammen med jeres barn til at gennemføre ugens modul, som varer mellem 45-75 minutter pr. gang.
Inden I starter, er det vigtigt at overveje, om I har mulighed for at prioritere disse ugentlige moduler, da behandlingens effekt er afhængig af jeres aktive deltagelse.

Udover de ugentlige behandlingsmoduler, som I gennemfører sammen, skal barnet lytte til hypnoselydfiler med en varighed på 5-12 minutter mindst 5 gange om ugen. Dette er en helt central del af behandlingen, så det er vigtigt, at der afsættes tid og rum til dette i jeres daglige rutine.

Forløbet kræver således jeres aktive deltagelse for at skabe de bedste betingelser for behandlingseffekten og dermed også for barnets trivsel og velbefindende.

Hvad kan I forvente?

I behandlingsforløbet "Min Magiske Mave" bliver I guidet hele vejen og får adgang til videoer, opgaver og materialer, der hjælper jer med at tackle funktionelle mavesmerter på en postitiv måde, så jeres barn kan få kontrollen tilbage i sit eget liv.
Vores digitale tilgang gør det nemt og bekvemt for jer at gennemføre behandlingen i jeres eget tempo derhjemme, når det passer ind i jeres hverdag.

Det er helt normalt, at jeres barn skal øve sig i at genoptage daglige aktiviteter, før mavesmerterne begynder at aftage. Nogle børn vil opleve en hurtig forbedring, mens det for andre kan tage længere tid.
Vær tålmodige og opmuntrende, da jeres støtte vil være afgørende for jeres barns fremskridt.

Der er lavet en del forskningsprojekter, der undersøger effekten af hypnosebehandling af børn med funktionelle mavesmerter.
Samlet set viser studierne en særdeles god effekt af denne behandlingsform, hvor langt den største andel af børnene oplever en markant forbedring i deres symptomer eller bliver helt raske. Opfølgende studier viser endvidere, at behandlingseffekten holder over tid.

Behandling i børnehøjde

Hvad oplever barnet?

Hypnosebehandlingen hos Min Magiske Mave omfatter forskellige afslapningsøvelser og drømmerejser.
Langt de fleste børn er meget glade for øvelserne, der både øger barnets generelle velbefindende og samtidig skaber en ændret oplevelse af mavesmerterne, der i det typiske forløb mindskes hurtigt efter behandlingsopstart.
Barnet lærer desuden forskellige metoder til at få ro på kroppen og mindske angst og bekymring.

Hvordan fungerer det

Bliv klogere på, hvad I kan forvente af forløbet.

Læs om behandlingen

Se cases

Læs historier om, hvordan vi allerede har hjulpet børn og familier.

Læs vores cases

Køb forløbet

Min Magiske Mave koster 599,- og kan startes op med det samme.

Køb adgang
Om behandlingen Læs cases Køb adgang